image
 |  16 20 Листопада 2019 | 08:16

Волинські громади готуються прийняти пожежно-рятувальні автомобілі з Польщі (ФОТО)

Директор комунальної установи «Агенція розвитку Єврорегіону «Буг» Ірина Ітані, голови правління ГО «Центр АСНДІ», член Комітету з оцінки Олена Слабик та фахівець із закупівель Іванна Остапова провели робочу зустріч із начальником групи рятувальних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення УДСНС України у Волинській області, майором Андрієм Павловичем.

Як повідомила «ВолиньUA» Ірина Ітані, мета зустрічі – проведення спільних консультацій щодо технічно-матеріальної складової Стратегії реформування системи ДСНС та запланованих заходів у рамках проекту «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів у порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області», що співфінансується Європейським Союзом у рамках Програми Tранскордонного Cпівробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

«Наш транскордонний проект став платформою взаємодії між різними складовими сектору безпеки та рятувальними службами, яка покликана підвищити спроможність виконувати завдання, націлені на боротьбу з надзвичайними ситуаціями та попередження їх виникнення. А у випадку надзвичайної ситуації весь нерозривний ланцюг оперативної співпраці, який розпочинається з тих, хто першим має відреагувати – з добровольців новостворених пожежно-рятувальних підрозділів в ОТГ, зменшує час очікування на надання першої потрібної допомоги потерпілим», – повідомила Ірина Ітані.

Проект охоплює заходи, покликані поліпшити реагування під час надзвичайних ситуацій, які трапляються на дорогах; підвищити кваліфікації та компетенції добровольців новостворених пожежно-рятувальних підрозділів у ОТГ – шляхом проведення для них навчання та закупівлі найнеобхіднішого обладнання; підвищити культуру поводження на дорогах, починаючи з дитячого віку.

«У той же час обсяг знань, навичок, досвіду, практичних результатів, набутих у рамках проекту, дасть змогу застосувати їх в інших секторах для збереження безпеки в громадах. Важливість проведення таких консультацій пов’язана з необхідністю визначення основних критеріїв обладнання під час майбутньої закупівлі з огляду на практику застосування професійними рятівниками, новими технічними рішеннями, а також легкості у використанні добровольцями новостворених пожежно-рятувальних підрозділів в ОТГ», – додає директор комунальної установи «Агенція розвитку Єврорегіону «Буг».

Ірина Ітані зауважує, що перший пожежно-рятувальний автомобіль від польської сторони на Волині вже отримала Литовезька ОТГ Іваничівського району (голова – Іван Іванчук). До кінця цього року такі ж автомобілі готуються прийняти ще дві волинські громади. Одна з них – Жидичинська ОТГ Ківерцівського району (голова – Галина Матвіюк), де вже завершують підготовку необхідних документів.

Усі фото з робочої зустрічі – на сторінці проекту в мережі Фейсбук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На що Луцький зоопарк потратив грошовий подарунок мультимільйонера?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити