image
 |  4 20 Лютого 2022 | 13:32

Волинські історії кохання: як міський голова Володимира зустрів свою кохану

Горбаченко Борис був міським головою у Володимирі з вересня 1978 по листопад 1980 року та зустрів свою кохану на танцях у клубі залізничників.

Про це пише наукова співробітниця ДІКЗ «Стародавній Володимир» Орися Вознюк.

Молодий юнак Борис зустрів свою кохану на танцях у клубі залізничників. Вона саме переселилася у будинок на вулиці Чернігівській в якому він жив з родиною. Чи могла Ніна колись подумати, що її доля буде за тисячі кілометрів від рідного Воронежа. Після переїзду з матір'ю в Батумі, дівчинка закінчила 8 класів та вивчилася у профтехучилищі. Закінчила курси електрообмотників. Працювала на машинобудівному заводі, на крані. Потім почула, що набирають у технікум на навчання у Вірменії. Сама поїхала в Ленінакан (нині місто Гюрмі). По завершенню навчання Ніні дали направлення в Ковель на міжрайбазу. І вже у 1956 році вона приїхала на Волинь: з Тбілісі до Харкова, а з Харкова до Ковеля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку на місці колишньої котельні може з’явитися офісний центр

«Згадувала, що як їхала в загальному вагоні, її запитали куди вона їде. А як дізнались, що я по розподілу попала на Волинь, здивувались, почали питати чого туди їду. Казали, що там бандерівщина, що там хлопці людей в колодязі кидають, вбивають. Та по приїзду у Володимир реальність виявилася зовсім іншою.

У 1959 році Горбаченко Борис одружився з Ніною. У подарунок дружині купив маленьку книжечку – Кобзар. Святковий обід накрили у другій столові», - йдеться у спогадах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити