image
 |  5 8 Червня 2020 | 12:44

Волинські кінологи показали, як тренують службових собак (ФОТО, ВІДЕО)

25 службових собак породи німецька і бельгійська вівчарки працюють у двох напрямках: шукають людей, речі по слідах із місця злочину та вміють знаходити зброю, вибухівку, наркотики. Вони тренуються щодня і їздять з напарниками в зону АТО.

Про тренування службових собак Суспільному розповів керівник кінологічного центру Нацполіції Волині Андрій Таранович. Каже: за собаками закріплені 9 кінологів.

Вівчарок тренують щодня, - розповів молодший інспектор-кінолог Микола Головій, який працює з псом-напарником на прізвисько Рекс. Каже: взяв собаку ще цуценям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільше нових випадків коронавірусу на Волині зафіксували в Луцьку

На тренуваннях відпрацьовують умовне затримання, для цього кінологи одягають спеціальний захист.

"Костюм важкий, тримати його на собі спекотно, куртка важить 24 кілограми і штани 15. Гарний фітнес", - каже кінолог Юрій Сава.

Щоб навчити собаку шукати наркотики – використовують речовини замінники."Може знаходити 10 видів наркотиків, які є в Україні. Він нюхає наркотики і позначає їх не гавкаючи: сідає, або лягає в залежності від розміщення наркотиків на висоті", - розповідає про можливості свого собаки Роман Вачевський.

За здоров’ям службових собак стежить фельдшер Андрій Артисюк. Він каже, що серйозних травм не було, тільки механічні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нововолинську «по гарячих слідах» затримали озброєного розбійника, який напав на продавця супермаркету

Кінологи разом із собаками були в зоні АТО, - розповів начальник кінологічного центру ГУ Нацполіції Волині Андрій Таранович.За кінологами закріплені три собаки. Вівчарка на прізвисько Рем напарник і друг Романа Вачевського.

"Він мій друг, я, напевно, після пенсії заберу його додому до себе", - ділиться планами Роман Вачевський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хтось поминав – хтось прибирав: як у Луцьку минула провідна неділя? (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити