image
 |  5 25 Грудня 2019 | 17:34

Волинські лісівники показали, як і де вирощують ялинки

Понад 70-т тисяч новорічних дерев планують реалізувати лісівники за передноворічний період. Про це кореспондентам Суспільного розповіла прес-секретарка обласного управління лісового та мисливського господарства Світлана Думська. Каже: нині у моді ялинки, висаджені в горщики.

На підприємстві для реалізації вирощують 8-м видів ялин. Цього року попитом користуються новорічні дерева, висадженні в горщики, каже директорка Тетяна Неводнічик.

Директорка ДП “Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр” Тетяна Неводнічик: "Особливим попитом користуються ялинки із закритою кореневою системою. Це ялиця біла, ялиця одноколірна. Ми зараз знаходимося на плантації, то тут за п'ять років виростили таку ялинку, а ялицю за 10-ть років по висоті. Погода зараз відіграє дуже велику роль. Ми бачимо, що бруньки ялинок вони вже поналивалися і хочуть рости. У наших умовах це не добре".

Серед новинок - деревця, які не обсипаються, - каже Тетяна Неводнічик.

Директорка ДП “Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр” Тетяна Неводнічик: "Особливість цієї ялиці в тому, що вона не осипається. Хвоя її дуже м'якенька. У теплі вона водиляє ефірні масла і вони пахнуть цитрусами. Ялиці у нашому регіоні не ростуть. Ми насіння закупляємо на Львівщині на Закарпатті".

З міста Ківерці приїхав Роман Свистун. Чоловік каже: купує на свята класичну зрубану ялинку та дерево у горщику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині браконьєри вбили козулю, а шкуру залишили посеред лісу (ФОТО 18+)

Купує ялинки Роман Свистун: "Купую, щоб висадити на подвір'ї. Одну маю, посадив приблизно вісім років тому. Все дуже велика. Ця щоб підросла і знову, щоб мені була ялиночка. Дітям подобається, на подвір'ї обвішуємо гірляндами. Все світиться".

Помічниця лісничого Ірина Касянчук розповіла: на підприємстві є спеціальні ділянки, де вирощують ялинки та сосни до зрубу.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити