image
 |  95 23 Жовтня 2024 | 17:34

Волинські медики розповіли, як перелаштуватися на "зимовий" час

Як перелаштувати організм на "зимовий" час без шкоди для здоров'я: поради читчам дають волинські медики. 

Про це повідомили у Володимирському ТМО, пише ВолиньUA.

У ніч із 26 на 27 жовтня о 04:00 годині стрілки годинників потрібно перевести на 1 годину назад, тобто час зміниться з 04:00 на 03:00. Це означатиме перехід із «літнього» на «зимовий» час. Як допомогти своєму організму перелаштуватися, розповідають у МОЗ.

Аби зробити перехід максимально м’яким, МОЗ підготувало 5 порад:

1️⃣ За можливості виходити на вулицю вдень

Це один зі способів отримати вітамін D. Коли ніч стає довшою, а день — коротшим, ми ризикуємо мати дефіциту цього вітаміну.

2️⃣ Підготувати організм до раптової зміни графіку

За кілька днів до переведення годинників спробуйте лягати спати на 15—20 хв. пізніше. Сон має бути регулярним і мати приблизно однакову тривалість.

3️⃣ Дотримуватися гігієни сну

МОЗ радить відкласти телефон щонайменше за годину до сну. Світло екранів стимулює мозок, перешкоджає виробленню мелатоніну — гормону, який спричиняє сонливість. Замість перегляду телевізора оберіть читання книги, прийміть теплий душ та приглушіть світло.

4️⃣ Додати активності в життя

Тренуватися слід не пізніше ніж за чотири години до відпочинку, оскільки підвищена температури тіла може ускладнити засинання.

5️⃣ Вечеряти в один і той самий час

МОЗ радить споживати більше білків та корисної клітковини, менше вуглеводів.Наші цикли сну і спосіб харчування пов’язані між собою. Намагайтеся не переїдати».

▶️Різка зміна світлового дня може призводити до стресу, що викликає низку негативних симптомів, зокрема:

🥴погане самопочуття;

🥵ослаблення імунної системи;

😔загострення хронічних захворювань.

🔻Також лікарі зазначають, що після переведення стрілок годинника зростає кількість депресій, серцевих нападів, порушень сну, самогубств й підвищення тиску. Якщо ви відчуваєте що зі зміною світлового дня є негативний вплив на ваше здоров'я, зверніться будь ласка за допомогою до лікарів Володимирського ТМО. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 30 вересня на ГРВІ перехворіло 12 тисяч волинян

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити