image
 |  5 11 Квітня 2023 | 20:41

Волинські митники розповіли скільки наркотиків та зброї затримали на кордоні

Волинські митники розповіли скільки наркотиків та зброї затримали на кордоні у І кварталі 2023 року.

Про це інформує Волинська митниця, - пише ВолиньUA.

Митниками скеровано до правоохоронців 33 повідомлення про правопорушення, які містили ознаки злочинів. З них 18 фактів стосувалося виявлення незаконного переміщення через митний кордон України наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. З незаконного обігу вилучено майже 0,5 кг та 24 пігулки наркотичних засобів, 17,7 кг психотропної речовини, 12 пігулок прекурсорів, 38 одиниць холодної зброї та 28 набоїв.

запроваджено 108 справ про порушення митних правил на суму понад 31 млн грн.

припинено 2 спроби незаконного переміщення товарів продовольчої групи на суму понад 1 млн грн, 8 спроб незаконного переміщення товарів промислової групи на суму майже 6 млн грн, 7 спроб незаконного переміщення транспортних засобів на суму понад 1 млн грн, по 1 спробі незаконного переміщення лісоматеріалів та лікарських засобів, 2 спроби незаконного переміщення культурних цінностей.

На розгляд до суду у звітному періоді направлено 57 справ на суму майже 24 млн грн. З них судами уже завершено розгляд 37 справ, за відповідними рішеннями конфісковано товарів на понад 9 млн грн, накладено штрафів на понад 5 млн грн.

Найбільша кількість протоколів про порушення митних правил, складених у І кварталі цього року, припадає на статтю 471 Митного кодексу України (порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю). Їх частка становить 32 відсотки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ оголосило у розшук ексголову Фонду державного майна Дмитра Сенниченка

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити