image
 |  5 22 Січня 2018 | 15:15

Волинські націоналісти доставили волонтерську допомогу бійцям російсько-української війни

Активісти Волинської «Свободи» протягом 18-21 січня 2018 року побували на Сході України, доставили бійцям російсько-української війни волонтерську допомогу. Делегацію очолював заступник голови Волинської обласної організації ВО «Свобода», перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик.
Про це повідомляють у прес-службі організації.
У складі волонтерської делегації, яка відбувалася в рамках діяльності Волинського «Легіону Свободи», були також свободівці з Луцька Сергій Герук і Сергій Миронюк, прихильники «Свободи» Сергій Кізей та Валерій Семенюк, представник ГО «Сокіл-Волинь» Юрій Миронюк. У ході поїздки волиняни відвідали місто Волноваху, яка стала містом-побратимом Луцька, привезли в подарунок для першого у Волновасі українського храму ікону Покрови Божої Матері. Після освячення води українським священиком отцем Макарієм узяли участь у Водохрещенських купаннях.
В ході поїздки волиняни відвідали позиції «Карпатської Січі» у Богданівці, ДУК «Правий сектор» у Мар’їнці, полку «Київ» в Авдіївці та легендарних снайперів зі спецпідрозділу протидії тероризму в Слов’янську. Всі вони отримали волонтерську допомогу та Різдявяні подарунки. Зокрема від ДВТП «Волиньфармпостач», Волинської обласної клінічної лікарні та Волинського обласного дитячого медико-територіального об’єднання – набори ліків і медикаментів, засоби гігієни та миючі засобі, дитячі малюнки, солодощі та смаколики.
Від мешканців і колективу Луцького геріатричного пансіонату на фронт доставили в’язані теплі шкарпетки та інші теплі речі; від Берестечківської громади та Берестечківського психоневрологічного пансіонату – продуктові набори, зокрема сало, часник, домашні закрутки тощо. Для потреб бійців на фронт доставили також тактичні ножі, біноклі, ліхтарики та комбінезони – від Андрія Рошка з Лондона та його родини. А ще – дитячі малюнки і листи від школярів 12-ї луцької школи, які організував депутат Луцької міської ради від ВО «Свобода» Богдан Богонос.
«Бійці «Легіону Свободи» воюють по всій лінії фронту. У складі 4-ї роти полку «Київ», що дислокується в Авдіївці, – наш земляк Максим Морозов (позивний «Лютий») із Ківерцівської «Свободи». Пліч-опліч із ним воює з російськими окупантами голова Кримської «Свободи» Олександр Болтян (позивний «Чумак»). У складі 93-ї ОМБр – наші побратими Сергій Щербина (позивний «Свобода») із Дніпра та Богдан Биков (позивний «Футболіст») із Запорізької області. Бойовий дух у цих хлопців надзвичайно високий, він передається іншим бійцям. Націоналісти воюють з іменем Бандери та Шухевича, вони – незламні духом, тому неодмінно здобудуть Українську перемогу, звільнять землю від російських окупантів і збудують ту Україну, за яку боролися цілі покоління українських Героїв», – прокоментував результати поїздки Олександр Пирожик.





Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити