image
 |  2 19 Квітня 2021 | 17:13

Волинські озера стали сміттєзвалищем для відпочиваючих (ФОТО)

Щорічно у третю суботу квітня в Україні відзначається День навколишнього середовища. Всесвітній день довкілля покликаний спонукати якомога більше людей до активних екологічних дій, адже сучасний світ опинився на межі екологічної катастрофи. Відтак, з метою привернення уваги громадськості до засмічення водних об’єктів та дбайливого ставлення до навколишнього середовища 17 квітня Волинським рибоохоронним патрулем проведено ряд екологічних акцій на водних об’єктах Волинської області.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

Так відбулося прибирання берегової лінії Нововолинського озера, в межах м. Нововолинськ Волинської області. У прибиранні взяли участь державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля, працівники Нововолинського відділення поліції та представники комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» м. Нововолинськ. Під час прибирання зібрано близько 25 мішків сміття: пластикових і скляних пляшок, поліетилену, целофану, недопалків, покришок тощо.

Того ж дня здійснено прибирання берегової лінії оз. Пулемецьке Шацької ТГ Волинської області. До акції, окрім волинських рибпатрульних, долучилися рибалки-любителі та місцеві жителі с. Залісся Шацької ТГ. Комунальне підприємство «Будинкоуправління» виділило автомобіль для вивезення сміття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині в чоловіка забрали 5 кілограмів бурштину

Також акцію з прибирання провели по березі оз. Острівне, поблизу с. Любохини Дубечненської ТГ Волинської області. Спільними зусиллями рибпатрульних та небайдужих громадян з берегу водосховища на сміттєзвалище було вивезено повний причіп сміття.

Дякуємо усім небайдужим громадянам, які долучилися до прибирання берегів! Закликаємо дотримуватись санітарних норм та необхідності прибирання сміття після прогулянки, під час відпочинку на узбережжі.

Волинський рибоохоронний патруль нагадує, що дана акція необмежена в часі. Працівники рибоохорони планують і надалі здійснювати подібні акції та запрошують громадян долучатися. Прибирання берегів завадить потраплянню сміття у воду, а це в свою чергу врятує мешканців водойм. Адже щорічно сміття у наших водах стає більше, а це повільно знищує екосистему наших річок та морів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити