image
 |  9 28 Липня 2019 | 18:22

Волинські паралімпійці отримали президентські стипендії

Двоє лучан, Сергій Ємельянов і Богдана Конашук, отримали стипендії президента України.

Про це йдеться в указі президента України №544/2019 «Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів», пише Район.Луцьк. 

Стипендії Президента України призначили видатним спортсменам із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерам. 

Серед них є й лучани.

Сергій Ємельянов – чемпіонов світу 2018 року з параканое. Йому призначили стипендію у розмірі 12 тисяч гривень. Бронзовій призерці чемпіонату світу 2019 року з лижних перегонів Богдані Конашук – сім тисяч гривень.

Довідково:

Сергій Ємельянов – український спортсмен з параканое. Чемпіон Літніх Паралімпійських ігор. Майстер спорту України. Займається параканое у Полтавському регіональному центрі з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт». 4 жовтня 2016 року отримав орден «За заслуги» III ст. «За досягнення високих спортивних результатів на XV літніх Паралімпійських іграх 2016 року в місті Ріо-де-Жанейро (Федеративна Республіка Бразилія), виявлені мужність, самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України». Наразі представляє Волинську область, місто Луцьк.

Богдана Конашук – членкиня збірної паралімпійської команди України. Майстер спорту України (біатлон–ураження опорно-рухового апарату, 2016 р.), учасниця ХІІ зимових Паралімпійських ігор (Південна Корея, 2018 р.), чемпіонатів та Кубків світу з зимових видів спорту. Наразі представляє Волинську область, місто Луцьк.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити