image
 |  0 27 Березня 2019 | 09:44

Волинські патрульні піймали 20 «шумахерів» на трасі Луцьк-Ковель

Волинські поліцейські виїхали на чергування з радаром «TruCAM» і за три години зафіксували 20 порушень.

Перше чергування відбулося 26-го березня, - повідомляє ІА Волинські новини.

Чергування відбулося на трасі Луцьк-Ковель в населеному пункті Голоби.

«Радари отримали вчора, їх налаштували, протестували – сьогодні вже на патрулюванні. Вочевидь, на цій дорозі вирішили з ними працювати через велику аварійність. Як бачимо, за три години – 20 протоколів, порушників чимало. Тут рух дозволений при швидкості 50 кілометрів за годину, бо населений пункт, якщо за порушення норми на 20 кілометрів передбачено штраф – 255 гривень, якщо порушення більше від дозволеного на 50 км за годину, то доведеться сплатити 510 гривень.

Радар «TruCAM» американський, його принцип роботи такий: в налаштуваннях ми обираємо норму швидкості в населеному пункті – 50 кілометрів, далі наводимо прилад на автомобіль, який рухається, на нього спрямовується лазер, який автоматично здійснює замір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винуватиця страшної ДТП у Харкові оскаржує вирок суду

Коли швидкість автомобіля перевищує норму на 20 км за годину, то одразу робиться знімок машини, фіксується номер та відбувається відеозапис порушення.

Після цього зупиняємо машину, спілкуємося з водієм, з’ясовуємо всі обставини правопорушення складаємо протокол про порушення», – пояснює інспектор патрульної поліції Волині Віталій Огорілко.

Та додає, що це вже третя дорога, де будуть поліцейські з TruCAM, адже із жовтня 2018-го року прилади контролю руху з’явилися на автодорогах Устилуг-Луцьк-Рівне та Київ-Ковель-Ягодин.

Як результат роботи правоохоронців, із початку року оформлено більше 1200 протоколів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити