image
 |  0 13 Липня 2020 | 08:48

Волинські податківці контролюватимуть виплати зарплат у ході операції «Урожай-2020»

На Волині стартувала операція «Урожай-2020». Відповідне розпорядження начальника Головного управління ДПС у Волинській області Світлани Савчук передбачає низку пріоритетних завдань для волинських податківців в період збору врожаю сільськогосподарських культур.

Про це повідомляють у Секторі комунікацій Головного управління ДПС у Волинській області.

Окрім організації контролю за реальним станом виплати зарплати працівникам, зайнятим в аграрному виробництві на всіх етапах, фахівці ДПС виявлятимуть нелегальних найманих працівників, залучатимуть до декларування осіб, які надають у період жнив послуги комбайнування власною технікою та обробляють із метою отримання комерційного зиску земельні ділянки понад 2 гектари.

«Аграрний сектор вимагає великої кількості найманих осіб, які досить часто працюють на сільськогосподарських товаровиробників без оформлення належним чином трудових відносин. А це означає не лише бюджетні втрати, а й недотримання соціальних гарантій громадян. Просимо керівників підприємств та фермерських господарств не ігнорувати законне право кожного працівника на офіційну зарплату», - наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Всі повинні платити»: Зеленський на Волині підтримав законопроєкт про оподаткування паїв

Керівник волинських податківців підкреслила, що лише легальне робоче місце дає право на отримання соціальних виплат у випадку втрати працездатності та гідне пенсійне забезпечення в майбутньому.

«Звертаємо увагу орендарів землі на обов’язковості дотримання вимог закону при виплатах орендодавцям за користування паями. Загалом контроль за використанням земельних ділянок – одна з першочергових передумов стабільного наповнення бюджетів громад. Тож просимо менеджерів аграрних підприємств та фермерських господарств подбати про неухильне дотримання закону та сплату податків», - підсумувала Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На одній із вулиць Луцька демонтують самовільно встановлені дерев’яні господарські споруди

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити