image
 |  2 2 Вересня 2023 | 15:22

Волинські рятувальники побували в гостях у польських колег

Волинські рятувальники завершили робочий візит до колег з Польщі.

Про це повідомили у пресслужбі ДСНС області. 

Наші рятувальники щодня працюють там, де є небезпека, приймають участь у ліквідації важких надзвичайних ситуацій. Наша мета якісно та швидко надати допомогу кожному хто її потребує! Тому навчання та обмін досвідом з європейськими країнами важлива складова цієї нелегкої роботи.

Цей тиждень волинські вогнеборці спільно з польськими колегами працювали з однією метою, аби удосконалити власні навички та набути новий досвід.

Зокрема, під час зустрічі рятувальники обмінялися досвідом у сфері гасіння пожеж, провели тренування у вогневій камері, де створено максимально реальні умови пожежі.

Під час робочої поїздки волинські водолази-рятувальники ознайомились з роботою сучасної станції гідроакустичного зв’язку під водою, підводного освітлення та гідравлічного інструменту для проведення аварійно-рятувальних робіт у водоймах, відпрацювали вправи з проведення аварійно-рятувальних робіт під водою, а саме розрізання металевих конструкцій за допомогою гідравлічного інструменту з використанням гідроакустичного зв’язку та вправи з надання допомоги потерпілим на воді.

Також у ході поїздки фахівці ДСНС відвідали Головне управління пожежної охорони в Щецині та об'єктову пожежну частину в морському порту, де ознайомились з структурою та роботою підрозділів, оглянули техніку і пожежні судна, здійснили огляд сучасної хімічної техніки та її оснащення.

Такі зустрічі є дуже важливими, адже ми не тільки вивчаємо досвід інших країн, але й знайомимо їх з нашою країною, нашою культурою та людьми. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку капітально відремонтують будинок панахиди

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити