image
 |  7 7 Грудня 2018 | 19:52

Волинські школярі стали найсильнішими в командних іграх «Cool Games»

4 грудня 2018 року в спортивному комплексі «Меридіан» міста Києва відбулися вирішальні змагання командних ігор Cool Games. Того дня 550 дівчат і хлопців із 24 регіонів України та міста Києва змагалися за звання найсильніших та найспритніших в естафетах та рухливих командних іграх. Кожна команда складалася з 22 учнів і учениць у трьох вікових категоріях 9-10 років, 11-13 та 14-17 років. 

Про це «ВолиньUA» повідомляє Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

За підсумками змагань переможцями, які отримали кубки, медалі й призи,  в першому і другому вікових дивізіонах стала команди Волинської області, у третьому віковому дивізіоні – Рівненська область. Крім того, команда Волині здобула Кубок абсолютного чемпіона Крутих ігор-2018. 

Всі області-переможці отримають необхідний інвентар для проведення змагань у майбутньому. 

Ці змагання школярів започаткували Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та ГО "Українська федерація учнівського спорту", аби запровадити інноваційні підходи до проведення уроків з фізичної культури в школах. 

Тож захід зібрав чимало поважних гостей: міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, заступник міністра освіти і науки, президент Учнівської федерації шкільного спорту Роман Греба, народний депутат, президент Всеукраїнської футбольної Асоціації студентів Іван Крулько, президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк, голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Вадим Стеценко. 

– Нам потрібно, щоб в новій українській школі урок фізкультури був також крутим. Був таким, де цікаво. Я дуже рада, що тут є багато педагогів, вчителів, тренерів. Тих, хто знають та вміють зробити урок фізкультури цікавим. Нам потрібна школа, де вчитись буде цікаво і буде радісно займатися спортом і фізкультурою, – зазначила у вступному слові Лілія Гриневич. 

Опісля міністр молоді та спорту Ігор Жданов побажав 12-ти командам фіналістам, які пройшли відбіркові змагання чесної і спортивної боротьби. 

- Дуже приємно брати участь у такому класному, цікавому і крутому заході. Ви пройшли дуже великий шлях, щоб сьогодні опинитися тут, у цій залі. Ви змагалися у своїх регіонах, змагалися в «Артеці», в МТА. Виборювали путівки сюди. І 12 найкращих команд тут. Сьогодні ми дізнаємося переможців. Я бажаю усім чесної і спортивної боротьби. Дуже класна ідея, тому що уроки фізкультури дійсно повинні бути цікавими. Без цього ми не виростимо здорову націю. Я вдячний усім вчителям фізкультури та пані Міністру за те, що вона зі своєю командою започаткувала цей захід, – сказав Ігор Жданов. 

Довідково: З 1 по 3 грудня, 550 дівчат і хлопців із 25 регіонів України взяли участь у відбіркових змаганнях - естафетах та рухливих командних іграх – які пройшли в Міжнародному дитячому центрі "Артек" та Міжнародній тенісній академії в Пущі-Водиці. 

У підсумку головний приз згідно із регламентом змагань отримувала команда-переможець третього вікового дивізіону (14–17 років). Юні спортсмени з Рівненської області здобули право участі в World ISF Educational Games (м.м. Афіни – Олімпія, Греція, 27 березня – 02 квітня 2019 року). 

Другий головний приз: 4 дівчини, які посіли друге місце в 3 віковому дивізіоні (Вінницька обл.) їдуть до Парижа, аби взяти участь у програмі «She runs» (11-15 березня 2019 року). Захід запроваджено за підтримки Європейського Союзу та під егідою Міжнародної федерації шкільного спорту. Ця програма присвячена Міжнародному жіночому дню. 

Суперкубок чемпіона, незалежно від вікової категорії, виборола команда Волинської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські школярі - учасники Всеукраїнського біологічного форуму «Дотик природи-2018» 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити