image
 |  0 25 Серпня 2022 | 14:48

Волинські тероборонівці готові до наступу з боку білорусі

Білоруси знову продовжили військові маневри до 28 серпня. У небо дедалі частіше здіймаються бойові літаки, хоча за даними моніторингової групи – це навчальні польоти. Також білоруські військові посилено охороняють ділянки білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях.

Сьогодні жителі прикордоння та військові, які зайняли лінію оборони під державною межею, насторожі, теж посилено контролюють ситуацію, йдеться в сюжеті ICTV. На Волині через загрозу ракетних ударів скасували усі заходи. Однак, зважаючи на те, що ворог накопичив значну кількість озброєння на кордоні з Волинською областю, кожну повітряну тривогу волиняни сприймають з острахом.

Хоча наступ зі сторони Білорусі досі вважають малоймовірним, волиняни бояться загрози з неба. У прикордонні періодично чути гуркіт ворожих літаків, часто звучить повітряна тривога.

Місцеві намагаються не відходити далеко від дому, аби в разі загрози встигнути сховатись. Виїжджати зі своїх сіл не хочуть.

Як розповідає житель прикордонного з Білоруссю села, добре чутно як танки їздять, ставлять «Гради», проводять навчання.

«Я звідси нікуди не піду, то наша земля... більшу частину життя тут прожив. Підуть всі по Прип’яті», – каже пан Володимир.

Волинські тероборонівці, які майже пів року укріплюють позиції та посилюють свою міць під самою державною межею, передбачили будь-який розвиток подій. Вони щодня проводять навчання, стрільби з різних видів зброї і запевняють, що готові використати свої вміння, якщо білоруси з військовими рф таки наважаться піти в наступ.

«Ані сьогодні, у день нашого державного свята, ані в будь-який інший день їм не варто думати про те, щоби перейти цей кордон. Тому що відповідь буде рішучою, адекватною і без жодних сумнівів чи докорів ми їх будемо гнати до самісіньких воріт пекла», – запевнив пресофіцер волинської бригади тероборони Сергій Хомінський.

«Ми на росію не ліземо, нам чужого не треба, але і свого не віддамо», – каже боєць із позивним Фіц.

Сьогодні волинські тероборонівці особливо пильні та їм не до святкувань. Та наступний День Незалежності після нашої перемоги відзначать гучно та по-особливому святково.

Детальніше - у сюжеті.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити