image
 |  9 14 Січня 2022 | 21:09

Волинські волонтери зібрали майже 90 тисяч на добру справу

Під час благодійної акції "Тепла іграшка надії" волинські волонтери зібрали 88 тисяч гривень.

Про це розповіла Суспільному організаторка акції Анна Єкименко-Поліщук.

Гроші передали благодійній організації "Фонд боротьби з раком".

Зі слів керівниці фонду Марії Адамчук-Коротицької, гроші від продажу новорічних іграшок спрямують на обстеження жінок на рак шийки матки у віддалених селах області. Таких виїздів впродовж 2021 року було понад тридцять.

"У 2022 році плануємо зробити 120 обстежень і перевірити понад 7 тисяч жінок", — каже Марія Адамчук-Коротицька. Додає: на ці потреби загалом потрібно пів мільйона гривень.

Акція "Тепла іграшка надії" відбулась вшосте. У 2019 та 2020 роках її не організовували, 2021-го відновили, — розповіла організаторка Анна Єкименко-Поліщук. З її слів, цього разу до акції долучились волонтери не лише з Волинської, а й з Львівської, Київської, Донецької та Чернігівської областей. На підприємствах, організаціях діти та дорослі шили теплі іграшки, які потім продавали на мініярмарках та онлайн-аукціонах.

Анна Єкименко-Поліщук розповіла, що 2018 року, коли відбувалася передостання акція "Тепла іграшка надії", волонтери зібрали 86 тисяч гривень. Гроші тоді передали благодійному фонду "Стопрак" на лікування дітей, хворих на онкологію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку посеред двору - відкритий каналізаційний колодязь (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити