image
 |  4 20 Січня 2021 | 20:40

Волинським рибалкам нагадали правила зимової риболовлі та правила поводження на льоду (ФОТО)

18 січня 2021 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля спільно з працівниками ДСНС у Волинській області провели інформаційні рейди на водойми Луцького, Рожищенського районів та м. Нововолинськ з метою ознайомлення рибалок з правилами любительського рибальства у зимовий період та правилами поводження на льоду.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

Рибалкам, які перебували на водоймах, учасники рейдової групи розповіли основні правила безпечної поведінки на льоду. Під час інструктажів вони закликали громадян бути максимально обережними на льоду: пересуватися кригою тільки переконавшись у її міцності, не збиратися на одному місці, не пробивати поруч багато лунок. Рекомендували завжди мати напоготові засоби порятунку та розповіли, як самотужки вибратися з крижаної пастки та допомогти людині, яка провалилася під лід.

Працівники волинського рибоохоронного патруля нагадали рибалкам, що любительський лов риби взимку дозволяється на ділянках поза межами зимувальних ям зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджене платне рибальство – не більше десяти (відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства).

Також рибалкам нагадали, що з першого листопада 2020 року на водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно - літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2021 року. А з 1 грудня заборонено вилов раків у річках та водоймах Волинської області. Дана заборона триватиме до 31 березня.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути обережними на льоду. Також нагадуємо, що в Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація

Ні в якому разі не можна виходити на лід в темну пору доби і при поганій видимості (туман, снігопад, дощ). Міцність льоду слід перевіряти товстою палицею (жердиною), ударяючи нею (2-3 рази в одне і те саме місце) якнайдалі від себе. Категорично забороняється випробовувати міцність льоду ударами ніг. Якщо лід недостатньо міцний, потрібно припинити рух і повертатися назад своїми слідами (там міцність льоду вже перевірена).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За останній тиждень на Волині виявили 27 порушень Правил рибальства (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити