image
 |  2 15 Січня 2019 | 15:11

Волинський активіст написав скаргу міністру на хамовиту поведінку екологічного інспектора

Активіст з Володимира-Волинського Тарас Сватко написав скаргу міністру екології та природних ресурсів Остапу Семераку на хамовиту поведінку екологічного інспектора Ольги Мосійчук. 

Про це інформує «ВолиньUA».

Як писало наше видання, Громадський активіст з Володимира-Волинського Тарас Сватко написав звернення до Міністра екології в якому просить розчистити річку Лугу.

Відповіді на своє звернення він не отримав, проте 20.12.2018 в приміщенні Володимир-Волинської міської ради відбулася зустріч за участі представників виконавчого комітету ради, громадськості та представників екологічної інспекції серед яких була Мосійчук Ольга Олександрівна. 

Пані Мосійчук повідомила, що прибула для вирішення питання за вказівкою Остапа Семерака відповідно до звернення активіста.

«На превеликий жаль, візит пані Мосійчук містив лише формальний характер і не мав на меті вирішення питання по суті. Екологічний інспектор Мосійчук О.О. заявила, що вирішення цього питання не належить до її компетенції і вона не розуміє суті Вашої вказівки. Далі пані Мосійчук всіляко висміювала моє звернення перед присутніми і вказувала на те, що я повинен зробити для вирішення цього питання. Зокрема, за її словами, я повинен найняти науковця, котрий приведе аналіз впливу на довкілля, розробити ПКД, та зорганізувати всіх голів місцевих рад до яких дотична річка Луга задля фінансування та реалізації нього проекту», - каже Тарас Сватко.

Чиновниця також заявила, що не буде пересилати це звернення за належністю, а дасть відписку.

Як зазначає активіст, поведінка цього державного службовця була не етичною та хамовитою.

«Стоїть питання і щодо компетентності пані Мосійчук, адже під час діалогу вона не володіла знаннями нормативно-правової бази, та навіть не знала куди впадає річка Луга. Окрім того, пані Мосійчук заявила, що чистити річку відповідно до законодавства заборонено, бо велика її частина належить до природно-заповідного фонду і зазначила, що екологічну інспекцію не хвилює висихання річки», - йдеться у скарзі.

Активіст звертає увагу на те, що державні службовці мають дотримуватися «Правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування». У них зазначено, що чиновники мають дотримуватися високої культури спілкування та бути ввічливими.

Тож Тарас Сватко у скарзі просить міністра екології провести службове розслідування та притягнути винну особу до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антимонопольний комітет проігнорував тендерні порушення, на які вказав волинський активіст

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити