image
 |  22 24 Грудня 2018 | 22:31

Волинський «бурштиновий магнат» сів за грати за обох - себе і прокурора

На Волині - нова мода. Правоохоронці взялися саджати до в'язниці не хабарників, а тих, хто їм приносить хабарі.

Пункт обміну бурштину облаштували у Камінь-Каширській прокуратурі. Міняють "сонячний" камінь, як картоплю. При чому такий бартер відбувається не на ринку, а у кабінеті прокурора. І таку собі бурштинову "крамничку" нещодавно прикрили працівники УЗ.

На хабарі затримують прокурора Вадима Антонюка та Романа Грицюка, який і давав прокурору неправомірну вигоду, але в результаті замість прокурора до в'язниці посадили чоловіка, який той хабар приносив.

Історія така: у волинянина Романа Грицюка знайшли 29 кілограмів бурштину, вилучили його - у Ковелі. Як відомо, за бурштин на Волині до в'язниці нічого не садять, бо ж "сонячним" камінням у нас торгують "направо і наліво" і це масштабний тіньовий бізнес. Роман Грицюк на суді розповів, що до нього звернулися працівники УЗ і запропонували повернути камінь за винагороду. Ціна такого договору - 3800 доларів. Щоб отримати своє каміння, чоловік повинен був поміняти на камінь меншої вартості. І хоча бурштин вилучалиу Ковелі, опинився він у Камінь-каширській прокуратурі.

Ця історія отримала несподіваний поворот. Прокурор Вадим Антонюк вийшов, не просто "сухим із води", а просто "героєм", який викрив страшного злочинця.

В результаті на лаві підсудних опинився Роман Грицюк і вже заслухав вирок - чоловіку дали 5 років позбавлення волі. А прокурор фігурує як свідок.

Детальніше - у сюжеті ТРК Аверс. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити