image
 |  4 31 Березня 2021 | 11:47

Волинський Держгеокадастр продовжує роздавати цінні землі біля озера Світязь (Документ)

Начальник Держгеокадастру Володимир Боярчук погодив виділення земельної ділянки площею 2 гектари на території Світязької сільської ради Шацького району, незважаючи на регулярні звернення Шацької громади про недопущення виведення особливо цінних земель в районі озера Світязь у приватну власність.

Про це пише інтернет-видання t1.

Так, 24 березня громадянин Мокренко Сергій Миколайович отримав 2 гектари землі на території колишньої Світязької сільради.

Хоча раніше до Головного управління Держгеокадастру у Волинській області письмово зверталась Шацька районна державна адміністрація із клопотанням, про недопущення передачі у приватну власність земельних ділянок на яких наявні промислові поклади будівельного піску, оскільки на території району розробляються інвестиційні проекти з метою розвитку інфраструктури для облаштування курортно-рекреаційних обєктів, проте, таке клопотання, очевидно, не взяв до уваги начальник земельного відомства.

Про цю проблему в інтерв'ю згадував і голова Шацької громади Сергій Карпук, який планує провести інвентаризацію розданих земель, а опісля повернути частину у властність громади.

«Основна проблема для нас була у роздачі цінних для нас земель Держгеокадастром. За останні роки більше тисячі ділянок просто пішли людям. І не завжди учасникам АТО, як це показувалось у пресі, а просто пересічним громадянам і деяким зацікавленим особам. Інвентаризація цих земель вже проводиться. Триває процес передачі земель сільськогосподарського призначення із державної власності у комунальну власність… Сьогодні поставлено задачу у нашому земельному відділі і вони повністю переглядають хто має на території Шацька земельні ділянки і чи платять вони податки. Хочу сказати, що ми вже почали процес виставлення на різні платформи наших інвестиційно привабливих ділянок. Поки таких десять», — цитує його Сила правди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маневичах провели турнір з футзалу для дітей (ФОТО)

Нагадаємо, 3 лютого ми писали про те, що 5 осіб в короткі терміни отримали дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки площею по 2 гектари. А 4 лютого стало відомо, що ще щонайменше 4 особи отримали документи на ділянки. І знову площа — 2 гектари і знову землю виділяють фактично в день написання заяв.

А 23 березня Володимир Боярчук підписує документи, які ініціюють процедуру передачі в приватну власність 6 гектарів земель, за попередньою інформацією від місцевих чиновників, з покладами будівельного піску. Щасливими власниками земельних ділянок з кадастровими номерами 0725785600:04:002:0371, 0725785600:04:002:0242 та 0725785600:04:002:0372 стали троє родичів Грабук Анатолій Іванович, Сакура Віктор Васильович та Грибук Андрій Анатолійович. І знову кожна ділянка площею по 2 гектари.

Зауважимо, що нещодавно Держгеокадастр відзвітувався міністру АПК Роману Лещенку про те, що указ Президента "Про передачу землі громадам" виконано на відмінно, та земля тепер належить громаді. Проте, як бачимо, керівництво волинських земельників і далі розпоряджається землями громади.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити