image
 |  4 18 Квітня 2021 | 11:52

Волинський «Фаберже» встановив одразу два світові рекорди (ФОТО)

Заслужений майстер народної творчості України Анатолій Бойко з Володимир-Волинського, 17 квітня встановив два світові рекорди.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

На рахунку чоловіка, якого усі називають «Волинський Фаберже», вже три офіційно зареєстровані світові рекорди.

Цього разу майстер зробив у шкаралупі гусячого яйця 52 754 просвердлених отвори, в курячому – 33 436 отворів діаметром 0,15 мм.

Першим зареєстрували рекорд за кількістю отворів на курячому яйці. Майстер розповів, під час роботи свердла часто ламалися. Загалом в роботі з курячим яйцем чоловік використав 55 свердел.

Національний Реєстр Рекордів знайшов у світі аналог такої роботи у Боснії, але зі значно меншим параметром – там в шкаралупі курячого яйця створено 14 129 отворів. Відтак Анатолій Бойко встановив новий світовий рекорд.

Другим представниця Книги Рекордів зареєструвала гусяче яйце. Діаметр кожного отвору на ньому – 0,2 мм. Для роботи Анатолій Боково використовував свердла розміром з людську волосину. Між отворами відстань на шкаралупі залишилася не ширше нитки.

Усього в колекції майстра майже 500 унікальних робіт з шкаралупи яєць, оздоблених металом та дорогоцінним камінням, жодна з яких не повторюється. Техніку ковки сріблом по яєчній шкаралупі майстер винайшов сам.

Нагадаємо, перший світовий рекорд Анатолій Бойко встановив 17 липня у номінації «Перша авторська колекція експонатів з яєчної шкаралупи, інкрустованої металом». Суспільному рекордсмен тоді розповів: робота з яєчною шкарлупою допомогла йому реабілітуватися після контузії, яку отримав під час військових дій. Секрету створення яєць, оздоблених металом і камінням, автор не розкриває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приміщення колишньої синагоги у Луцьку передали хасидам-хабадникам

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити