image
 |  4 3 Жовтня 2019 | 12:08

Волинський комітет протидії капітуляції звернувся до Зеленського і Разумкова (ВІДЕО)

Учасники зборів проти капітуляції, які відбулися у приміщенні Волинської облради, ухвалили звернення до президента України Володимира Зеленського та голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

Текст звернення зачитав голова Луцької міської організації ВО «Свобода» Микола Федік.

«Ми вважаємо, що настав час діяти, а не мовчати. Інакше нас просто поставлять перед фактом. І вже завтра ми прокинемося у зовсім іншій реальності. Не можна допустити, щоб долю України вирішували її вороги, друзі її ворогів і зрадники. Запрошуємовсіх, кому небайдуже майбутнє країни, долучатися до спільної справи протидії капітуляції», - зазначив Микола Федік.

Серед переліку вимог до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова:

1. За жодних умов не допустити надання «особливого статусу» окупованим територіямні за т. зв. формулою Штайнмаєра, ні шляхом внесення змін до законодавства України.

2. Притягнути до кримінальної відповідальності та позбавити громадянства усіх, хто зрадив Українську державу, працював на окупаційну адміністрацію, брав участь у бойових діях протии українських підрозділів та вчиняв інші злочини.

3. Проводити вибори до органів місцевого самоврядування на тимчасово окупованих територіях лише після повної деокупації та перепаспортизації всього населення, здійсненої шляхом перевірки кожної особи на наявність громадянства інших держав, на співпрацю з окупаційним московським режимом, на лояльність до України та відповідність статусу громадянина України.

Читайте також: Фракція ВО «Свобода» у Волиньоблраді зареєструвала звернення про недопущення капітуляції України за «Формулою Штайнмаєра»

4. Запровадити реальний, а не «фейковий», як у грудні 2018 року, воєнний стан у прифронтових територіях і повну економічну, енергетичну, ресурсну та транспортну блокаду тимчасово окупованих територій, яку тримати до повної деокупаціїцих територій.

5. Розірвати дипломатичні відносини, а також усі міжнародні договори з РФ та не відновлювати їх до повної деокупації Московією всіх українських територій.

6. Домогтися реальних кроків на підтримку України від держав, які декларували безпеку та недоторканність кордонів України в обмін на відмову від ядерної зброї. Укласти двосторонні угоди зі США та Великою Британією про повномасштабну військову допомогу Україні, а також щодо надання летального озброєння та довгострокової військово-технічної допомоги.

7. Відкликати з Тристоронньої контактної групи у Мінську Леоніда Кучму, який показав свою неспроможність відстояти державницькі інтереси.

8. Скасувати Закон України про особливий статус Донбасу як такий, що суперечить Конституції і несе пряму загрозу українському суверенітету (чинний до 31 грудня 2019 р.).

9. Прийняття закону щодо проведення комплексу заходів стосовно деокупації окремих районів Донецької та Луганської областей і Автономної Республіки Крим.

Читайте також: На Волині створили Комітет протидії капітуляції (ФОТО)

Нагадаємо, що сьогодні, 3 жовтня, у Волинській обласній раді відбувся пікет, спрямований проти капітуляції України і погодження формули Штанмайєра.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити