image
 |  7 5 Січня 2019 | 11:21

Волинський митрополит - у складі української делегації для отримання Томосу

Українська делегація, яка отримуватиме Томос про автокефалію Православної церкви України, вже прибула до столиці Туреччини – Стамбула.

Про це у Twitter повідомив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, інформує ТСН

«Українська делегація прибула до Стамбула отримувати Томос Вселенського Патріарха про Автокефалію Православної Церкви в Україні», – написав голова парламенту. 

На фото, окрім Парубія, видно третього президента України Віктора Ющенка, міністра оборони Степана Полторака, предстоятеля ПЦУ Епіфанія, митрополита Луцького та Волинського Михаїла та інших. 

Також в урочистостях з нагоди підписання і вручення Томосу візьме участь президент України Петро Порошенко. В рамках візиту до Туреччини також відбудеться зустріч з президентом Реджепом Таїпом Ердоганом. 

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року в Україні відбулася історична подія – на Об’єднавчому соборі представники православних церков країни ухвалили рішення про створення єдиної Помісної церкви – Православної церкви України – й обрали її предстоятеля – митрополита Київського Епіфанія, який до того був митрополитом Переяславським і Білоцерківським УПЦ Київського патріархату. 6 січня у Константинополі він офіційно отримає Томос про автокефалію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отримання Томосу: церемонія підписання – трансляція

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити