image
 |  7 4 Грудня 2022 | 08:28

Волинський нардеп "слуга народу" Стернійчук – серед авторів живодерського законопроєкту

Зоозахисники продовжують боротьбу проти живодерського законопроєкту 8150.

У середу, 30 листопада, відбулося засідання Екокомітету, який за результатами обговорення законопроекту 8150 рекомендував аграрному комітету, який відповідає за законопроєкт 8150, доопрацювати його та обов’язково прибрати норми, які стосуються внесення змін до Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», - пишуть на сторінці UAnimals у facebook.

Законопроєкт 8150 серед іншого пропонує:

  • прибрати із закону «Про захист тварин від жорстокого поводження» пункт про заборону масового вбивства безпритульних тварин для депопуляції. Це може призвести до масового винищення безпритульних собак і котів.
  • знову дозволити виробництво в Україні фуа-гра, для якого тварин піддають жахливим мукам.
  • дозволити патрання, обсмалювання, зняття шкіри, копчення, відокремлення частин у тварин тощо до припинення їхнього серцебиття. Тобто піддавати тварин тортурам навіть в момент вбивства.

«Лобістські інтереси так затьмарили очі авторам, що вони навіть вирішили порушити міжнародні зобов‘язання щодо Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом через зниження стандартів захисту сільськогосподарських тварин у порівнянні з законодавством ЄС, що підлягає імплементації в Україні», – пишуть зооактивісти.

У списку авторів законопроєкту волинський нардеп Валерій Стернійчук та рівненський Олександр Салійчук. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити