image
 |  2 23 Квітня 2020 | 16:32

Волинський підприємець розповів, як держава мала б підтримати бізнес в умовах пандемії

Держава мала б розробити чіткі правила роботи для підприємств різних секторів економіки, які мінімізують ризики зараження та дозволять значно пом’якшити економічний спад.

Про це у коментарі власкору «ВолиньUA» розповів підприємець, депутат Волинської облради Юрій Цейко (фракція ВО «Свобода»).

Юрій Цейко відзначив, що карантин не може тривати вічно, тому держава мала би розробити конкретні інструкції щодо правил роботи підприємств різної сфери в умовах підвищеного ризику коронавірусної інфекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин не повинен призвести до економічного колапсу, – депутат Волинської облради

«Мені здається, що люди вже мають навички, як поводити себе у період пандемії. Але треба думати як виходити з карантину і запускати різні галузі реального сектору економіки. Держава мала б забезпечити підприємства доступом до дешевих якісних масок та антисептиків. Розробити конкретні інструкції щодо режимів роботи як великих підприємств, так і кафе, ринків, магазинів, сфери послуг. Зобов'язати відповідні санітарні чи протиепідеміологічні служби на місцях провести навчання як можна мінімізувати ризики зараження. І в якому режимі можна працювати. Коронавірусна інфекція може тривати роками. Але зупинити економіку на роки ми не можемо».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити