image
 |  0 21 Лютого 2022 | 16:39

Волинський податківець вимагав гроші у підприємиці за припинення перевірки

Волинський податківець, який вимагав у підприємиці 10 тисяч гривень за припинення перевірок у кафе-магазині, заплатить 51 тисячу гривень штрафу.

Про це стало відомо з вироку Іваничівського районного суду Волинської області, - пишуть Волинські новини.

У матеріалах справи йдеться про те, що в березні минулого року головний державний ревізор-інспектор відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління Державної податкової служби у Волинській області після виявлення порушень в кафе-магазині у селі Колона вимагав 10 тисяч гривень у підприємиці за завершення перевірки та припинення пошуку подальших порушень фінансово-господарської діяльності.

Також посадовець говорив, що вживатиме усіх можливих заходів щодо проведення нових перевірок, якщо не отримає ці гроші.

Невдовзі податківець отримав вищевказану суму та був затриманий правоохоронцями. Але у суді зазначив, що ніякої неправомірної вигоди не вимагав. Чоловік стверджував: підприємиця передала йому гроші за консультацію, тому він навіть їх не перерахував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська громада, яка економить на медицині, витратить 700 тисяч на озеленення

Натомість жінка наголошувала, що податківець таки вимагав у неї гроші за припинення перевірки.

Дослідивши усі докази та вислухавши свідків, суд дійшов висновку, що податківець винний, тож йому призначили покарання у виді штрафу в розмірі трьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 51 тисячу гривень. Також його позбавили права обіймати посади в правоохоронних органах строком на два роки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити