image
 |  2 27 Вересня 2021 | 22:24

Волинський посадовець порушив законодавство та преміював сестру

Волинський суд оштрафував на 3 400 грн ексзаступника міського голови Нововолинської міської ради Андрія Сторонського за преміювання двоюрідної сестри. У період з червня до жовтня 2020-го року він преміював її на понад 30 тисяч гривень.

Відповідну постанову Нововолинський міський суд виніс 10-го вересня, - пише Сила правди.

Ексзаступник голови Нововолинської міської ради Андрій Сторонський у червні, липні та жовтні 2020 року преміював на 30 тисяч 138 гривень свою двоюрідну сестру, яка тоді займала посаду начальниці управління освіти Нововолинської міськради.

У судовому засіданні встановили, що премії їй виплатили в той час, коли міський голова перебував у відпустці та на амбулаторно-стаціонарному лікуванні. При цьому ексзаступник не повідомив про наявний конфлікт інтересів виконавчий комітет Нововолинської міської ради чи Національне агентство з питань запобігання корупції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині біля річки спіймали нелегалів

У суді Сторонський свої родинні зв’язки з жінкою категорично заперечив, а докази, зібрані у цій справі, назвав недопустимими. Мовляв, свідчення здобуті з порушенням прав третіх осіб. Також він наголосив, що при видачі розпорядження про преміювання не надавав жодних переваг ексначальниці управління освіти Нововолинської міськради, нараховував визначені суми без вказівок на конкретні прізвища.

Не визнав вини Андрія Сторонського і його захисник. Він просив закрити провадження у справі за відсутністю події та складу адміністративного правопорушення. Зі свого боку прокурорка Надія Артиш заперечила проти закриття справи.

Разом з тим, ексначальниця управління освіти й сам ексзаступник міського голови Нововолинська не надали будь-яких пояснень чи спростувань щодо своїх родинних стосунків. Зрештою, суд довів родинну близькість між обома.

Суддя Орися Ференс-Піжук під час прийняття рішення врахувала характер вчинених порушень Сторонського, відсутність у справі обтяжувальних обставин і те, що він раніше не притягувався до адмінвідповідальності.

Відтак, суддя визнала ексзаступника голови Нововолинської міської ради винним та призначила йому 3400 грн штрафу. Також він має сплатити 454 грн судового збору. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити