image
 |  293 20 Вересня 2024 | 21:13

Волинський прикордонний загін запрошує на службу

Волинський прикордонний загін запрошує громадян на військову службу.

Про це повідомили у загоні, пише  ВолиньUA.

Волинський прикордонний загін охороняє ділянку державного кордону України в межах нашої області протяжністю більше 400 кілометрів: понад 200 км – на півночі кордону з Республікою Білорусь і більше 200 км – на заході з Республікою Польща.

«Ми пропонуємо два види проходження служби – за контрактом та за мобілізацією, – розповідає заступник начальника відділу комплектування Роман Кіндрат. – Відповідно громадяни можуть обирати той чи інший вид проходження служби».

Вимоги до кандидатів, які хотіли б приєднатись до лав прикордонників, однакові для обох видів служби. Вік — від 18 до 60, задовільний стан здоров’я та відсутність судимостей і проблем із законом.

Процедура добору на військову службу розпочинається у відділі комплектування Луцького прикордонного загону, куди кандидати можуть звернутись за телефоном: 096 905 13 01. Там нададуть усю необхідну інформацію щодо процедури, документів та відповіді на інші питання.

Прийнявши рішення про службу, кандидат повинен прибути з паспортом та військово-обліковим документом для проведення попередньої співбесіди. Потому проходить професійно-психологічний відбір та отримує перелік документів, які необхідно зібрати. Після збору медичних документів людина відбуває для проходження військово-лікарської комісії у військово-медичний клінічний центр у місті Львові. Після ВЛК – співбесіда з керівництвом прикордонного загону за напрямком діяльності і зарахування в списки військової частини.

Першочергово прикордонний загін набирає персонал для укомплектування на загальні посади та інспекторів прикордонної служби. Також здійснюється добір персоналу вузькопрофільного спрямування – фельдшерів, операторів БпЛА, лікарів, водіїв.

Військовослужбовці прикордонного загону мають можливість кар’єрного зростання. За умови наявної вищої освіти – можна обіймати посади офіцерського складу або ж здобути вищу освіту за направленням у навчальні заклади державної прикордонної служби. Це — кінологічний навчальний центр у Львівській області та навчальний центр Державної прикордонної служби Черкаської області. Військовослужбовці-контрактники мають можливість проходити службу та навчання в перші шість місяців в межах Волині.

Грошове забезпечення військовослужбовців Волинського прикордонного загону починається із 21 тисячі гривень. Також передбачені: щомісячна додаткова грошова винагорода до 30 тисяч гривень за підтримання бойової готовності на білоруській ділянці на час дії воєнного стану; одноразова грошова винагорода при укладанні контракту; щорічна грошова допомога на оздоровлення; планова щорічна основна відпустка до 30 діб та відпустка за сімейними обставинами до 10 діб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині водій пасажирського автобуса наїхав на жінку і втік

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити