image
 |  4 16 Квітня 2021 | 10:24

Волинський рибпатруль та луцькі прикордонники здійснили спільний рибоохоронний рейд (ФОТО, ВІДЕО)

Волинським рибоохоронним патрулем здійснюється природоохоронна діяльність спільно з іншими організаціями, які в межах своєї компетенції здійснюють нагляд та охорону за станом водойм. Так, рибпатрульні спільно з Луцьким прикордонним загоном відповідно до «Плану спільних заходів щодо контролю за дотриманням правил рибальства та протидії незаконному вилову водних біоресурсів в прикордонній смузі контрольованих прикордонних районів» здійснюють спільні рейди, реагують на повідомлення про порушення, проводять наради та зустрічі.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

Для прикладу, третього березня під час спільної міжвідомчої наради з питань охорони та збереження водних біоресурсів в нерестовий період двома відомствами було напрацьовано ряд заходів для співпраці в нерестовий період.

На виконання Плану спільних заходів, 13 квітня 2021 року Волинський рибоохоронний патруль провів спільний рибоохоронний рейд з представниками Луцького прикордонного загону. Захід проходив у прикордонній смузі по р. Західний Буг поблизу сіл Кречів Литовезької ТГ та Морозовичі Поромівської ТГ, що у Володимир-Волинському районі Волинської області.

Так, в ході рибоохоронної роботи було використано квадрокоптер, наданий прикордонниками. Такий безпілотник може вести запис у форматі 4К на відстані до 6 кілометрів. Фахівці відділу прикордонної служби «Морозовичі» запустили літальний апарат над місцями, які важкодоступні для автомобілів, і де всупереч нерестовій забороні громадяни можуть порушувати Правила рибальства. В ході повітряного моніторингу річки Західний Буг порушників рибальства та безгосподарських знарядь не зафіксовано.

Пізніше рибпатрульні самостійно здійснили обстеження р. Західний Буг, поблизу с. Мовники і Литовеж Литовезької громади Володимир-Волинського району, порушень не виявлено.

«Співпраця з Луцьким прикордонним загоном є важливим та ефективним методом боротьби з браконьєрами для захисту водних об’єктів області. Особливо актуальними такі заходи є у період нерестової заборони. Тому працівники обох відомств й надалі здійснюватимуть колективні рейди відповідно до Плану спільних заходів», - повідомив керівник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

У Волинському рибоохоронному патрулі функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби – прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На волинських водоймах вилучили майже 2 кілометри сітних знарядь лову

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити