image
 |  0 24 Листопада 2021 | 15:33

Волинський суд оштрафував харківського бізнесмена на понад пів мільйона гривень

Любомльський районний суд визнав винним і оштрафував на 795 тисяч гривень директора товариства з обмеженою відповідальністю «Ньюстрейд» з Харкова за порушення митних правил. Окрім того весь товар конфіскували і зобов’язали сплатити ще понад 11 тисяч гривень за його зберігання.

Відповідну постанова набула чинності 27 жовтня 2021 року, - пише Сила правди.

У листопаді 2020-го на пункті пропуску «Ягодин» співробітники Волинської митниці перевірили автомобіль, який, згідно з товаротранспортними накладними, завозив з Польщі в Україну «косметичні засоби та чоловічий одяг торгової марки «Pierre Cardin». Заявлена в документах вартість товару становила 2,2 тисячі доларів США.

У митників виник сумнів. Після додаткової перевірки з отриманої в порядку митної співпраці інформації від польських колег волинські митники встановили, що на території сусідньої республіки цей товар, згідно експортної декларації, коштував вдесятеро дорожче – 23 тисячі 975 євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обшуки у Луцьку: в будинку знайшли «закладки» (ФОТО)

Водій вантажівки, – йдеться у судових документах, – вдавав, що йому нічого не відомо про подвійну документацію.

Відтак товар вилучили, а протокол про порушення митних правил склали на безпосереднього декларанта, директора фірми «Ньюстрейд» з Харкова Юрія Шевченка.

У квітні цього року Любомльський суд розглянув справу і присудив оштрафувати порушника на понад 795 тисяч гривень, конфіскувати товар в дохід держави і стягнути понад 11 тисяч гривень за його зберігання до розгляду справи в суді.

Юрій Шевченко не погодився з таким рішенням і подав апеляційну скаргу. У Волинському апеляційному суді його адвокат доводив, що докази були недопустимими і у директора «Ньюстрейду» не було злого умислу.

Проте суддя Олег Клок своєю постановою від 27 жовтня залишив скаргу без задоволення, а рішення першої інстанції в силі. Рішення уже набрало чинності.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити