image
 |  9 25 Січня 2023 | 22:31

Волинський священик нагадав УПЦ МП про гріхи, які ті вчиняли в стінах Лаври

Волинський священик Віктор Мартиненко порадів патріотичним піснеспівам у Трапезному храмі Лаври і нагадав УПЦ МП про гріхи, які ті вчиняли в стінах святині, зокрема висвячуючи там в «єпископів монахів, яких ще вчора заскочили на мальчіках с хора».

Про це священик написав у фейсбуці, - інформує ВолиньUA.

До речі, попередній допис отця фб забанив, бо хтось поскаржився, тож він ще раз продублював його.

Подаємо допис отця Віктора.

«Вже кілька днів стрічка рясніє шматками відео з частиною якоїсь псалми чи пісні, що виконує чоловічий колектив. Дійство відбувається в трапезній палаті храму преп. Антонія і Феодосія Києво-Печерської лаври.

"Україна приречена!", "рок-концерт у храмі", "осквернення святинь" - на ґвалт кричать послідовники найканонічнішої, а віднедавна і найпатріотичнішої юрисдикції. Жіночки в куполах і квіточках на аватарках навипередки грозять Україні Божими карами і рясно сіють цитатами про "мєрзость запустєнія" на святому місці.

Дорогі отці, брати і сестри з УПЦ! Повністю погоджуюся з вами про мерзість запустіння у Трапезному храмі!

Бо ж правда - у святому для усіх українців місці, десятки років - безкарно виступають розпусники і збоченці. Тут вільно почуваються колаборанти, тут зухвало висвячують на єпископів монахів , яких ще вчора заскочили на мальчіках с хора.

Тут роками землю, освячену подвигами поколінь преподобних монахів, попирають Паша Мерседес, Лука Мудіщев, Паканічі з Харонами, наспіхвисвячені вікарії, про якогось з яких лаврські монахи казали мені, що " його не трахали хіба у вуха"...Споглядаючи на те усе, дійсно думав, що то кінець світу вже...

Аж тут побачив у стрічці відео, що поширила якась свята душа - де люди у Трапезній палаті, (їдальні - приміщенні, де монахи мають їсти і пити), співають якусь гарну пісню. Нажаль, я почув лише кілька слів - щось про ворога , про моzкалів... Дорогі мої, вас обурила ця пісня? Ви, мабуть, скорбите, що співакам бракує рішучості і дерзновення св. Давида назвати і проклинати ту нечисть так, як називав він їх у Псалтирі...

Проте, не журімося, - все буде добре! Лавра встоїть! Якщо храми де після Бучі, Гостомеля і Маріуполя поминали гундяєва як " гаспадіна і атца" не пішли під землю, якщо після служб Іонафанів з Агафангелами, Гуріями з Харонами не іспепелив їх огнь, - значить Бог долготерпить нам! І ті хлопці в трапезній палаті, своєю щирою, давидовою піснею прихилять довготерпіння Боже, аби Він не згадав мерседесові прокльони, коцабове лукавство, єлисеєве зрадництво, онуфрієве невставання чи " катюзі по заслузі"...

Аби Він почув, один з багатьох, - той страшний і жахливий крик людей під руїнами дому в Дніпрі, катованих і вбитих з благословення кіріла, кілька днів тому.

Вірю, що мерзість запустіння не довго буде на святому місці! Впевнений, тисячі невинно закатованих і вбитих душ, тішаться на небесах, що у Святій Лаврі не підносять ім'я гундяєва ( як у перші місяці війни) , не про звон над расією, як донедавна, а нарешті співають пісню (нажаль не розчув докладно усіх слів) - прохання до Бога про захист від ворогів.

Тож, тішмося - нарешті осквернення Трапезного храму припиняється!)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що сказали про війну у своїх різдвяних посланнях ієрархи УПЦ та ПЦУ на Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити