image
 |  5 5 Січня 2019 | 08:17

Волинському диякону заборонили священнослужіння через літургію з кліриками Вселенського Патріархату

Диякону з Нововолинська Віктору Мартиненку, котрий є прихильником Православної Церкви України, заборонили священнослужіння через літургію з кліриками Вселенського Патріархату.  

Про це Віктор Мартиненко написав у Фейсбуці.

«У переддень важливої та історичної події отримав подарунок) - повідомлення про заборону у священнослужінні. Причина - співслужіння Божественної Літургії з кліриками Вселенського Патріархату.

Відрадно, що отримав покарання не за якісь моральні чи канонічні злочини, а за служіння Божественної Євхаристії (привіт Орвелу)))

Також тішить, що скромного сільського диякона поставили на один щабель з такими людьми, як Викокопреосвященні митрополити Симеон, Oleksandr Drabinko та інші достойні люди)» - йдеться у дописі.

Варто нагадати, що Віктор Мартиненко, у дні Майдану виступив із різкою критикою намісника Києво-Печерської Лаври митрополита Павла, коли той запевнив Януковича у підтримці Церкви. Він порекомендував Павлу не говорити від лиця усієї Церкви:

«Ми розуміємо, що у вас спільні фінансові інтереси – просто станьте і, у черговий раз, на камери поцілуйте їх у сраку, а від усіх не треба», – заявив тоді Віктор Мартиненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали першу парафію МП, що перейшла до ПЦУ у Новому році

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити