image
 |  99 21 Жовтня 2024 | 12:01

"Волинську дерев'яну іграшку" внесли до обласного переліку національної культурної спадщини

Елемент нематеріальної культурної спадщини «Волинська дерев’яна іграшка у Луцькій міській територіальній громаді (село Княгининок)» внесено до обласного переліку елементів НКС.

Таке рішення було прийнято на черговому засіданні комісії з формування Обласного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини, - пише ВолиньUA.

Близько двох сотень найменувань традиційних народних забавок виготовляє майстер народних ремесел, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Андрій Бондарук. Досвід виготовлення більшої частини виробів вдалося перейняти від носіїв іграшкарства. Оглянути дерев’яні іграшки, виготовлені майстром, можна в історичному музеї с.Княгининок.

У подальших планах – просування дерев’яної іграшки як елементу нематеріальної культурної спадщини до Національного переліку НКС.

Натепер в обласному переліку НКС облікується два елементи нематеріальної культурної спадщини Луцької міської територіальної громади: дерев’яна іграшка та вишивка «занизування», що побутує у с. Рокині.

Читайте також: На Волині жінка збила двох людей на переході:її судили

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити