image
 |  358 6 Березня 2024 | 15:54

Волинську газету оштрафували на 2 мільйони за рекламу азартних ігор

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) оштрафувала приватне підприємство «Всеукраїнська газета “Вісник+К”» на суму 2,13 млн грн за порушення вимог законодавства про рекламу азартних ігор.

Таке рішення регулятор ухвалив ще 29 лютого, пише «Главком».

На своєму сайті КРАІЛ зазначила, що вперше після надання їй повноважень щодо здійснення контролю за рекламою у сфері організації та проведення азартних ігор застосувала до суб’єкта господарювання фінансову санкцію за порушення вимог законодавства про рекламу.

«За результатами розгляду справи було встановлено, що суб’єкт господарювання розповсюджував рекламу азартних ігор із порушенням вимог щодо заборони діяльності з рекламування азартних ігор, організація і проведення яких здійснюється без ліцензії на право провадження відповідного виду діяльності, передбаченої частиною сьомою статті 22-1 Закону України “Про рекламу”», — йдеться у повідомленні регулятора.

При цьому КРАІЛ не оприлюднила назви суб’єкта господарювання, на який наклала штраф, та не конкретизувала, що саме прорекламувало видання «Вісник+К».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Волині не планують призначати старосту

Як випливає з рішення КРАІЛ, яке оприлюднив «Главком», луцьке видання має сплатити штраф протягом трьох місяців. У разі невиконання рішення кошти можуть стягнути за допомогою виконавчої служби, зазначив регулятор.

«Главком» також повідомив, що звернувся по коментар до видання «Вісник+К», однак відповіді не отримав. Відмову коментувати у «Віснику+К» аргументували тим, що наразі триває слідство. Реагуючи на звернення, шефредактор медіа Євген Хотимчук лише висловив думку, що такий штраф має на меті знищити видання.

«Вісник+К» на своєму сайті інформує, що є незалежним проєктом і висвітлює події на Волині та Рівненщині вже понад 10 років.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити