image
 |  0 5 Травня 2020 | 11:36

Волинян попередили про продовження термінів проведення камеральних перевірок

Головне управління ДПС у Волинській області інформує, що тимчасово продовжено термін проведення камеральних перевірок податкових декларацій, крім податкових декларацій з податку на додану вартість.

Так, камеральні перевірки податкових декларацій за звітні (податкові) періоди березень – травень 2020 року або уточнюючих розрахунків (крім уточнюючих розрахунків з ПДВ), поданих платниками податків протягом березня – травня 2020 року, можуть бути проведені протягом 60 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку їх подання, а якщо такі документи були надані пізніше, – за днем їх фактичного подання.

Такі зміни передбачені Законом України від 30.03.2020 №540-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)», – інформують у Секторі комунікацій Головного управління ДПС у Волинській області.

Враховуючи зазначене, камеральна перевірка по податковій декларації за березень 2020 року, граничний термін подання якої припадає на 20 квітня 2020 року, і яка для прикладу подана:

– 17 квітня 2020 року (із дотриманням терміну подання) – може бути проведена до 19 червня включно;

– 23 квітня 2020 року (із порушенням терміну подання) – може бути проведена до 22 червня включно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плантації лохини зі штучними ставками «відбирають» воду, яка мала би потрапляти у Світязь, – вчені (ВІДЕО)

Аналогічно, якщо уточнюючий розрахунок до податкової декларації подано 10 квітня 2020 року, то камеральна перевірка такого уточнюючого розрахунку може бути проведена до 9 червня включно.

Терміни проведення камеральної перевірки податкових декларацій та уточнюючих розрахунків з податку на додану вартість не змінюються.

Також незмінними залишились терміни проведення камеральних перевірок з інших питань, які проводяться з урахуванням строків давності, визначених статтею 102 Податкового кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянці оголосили підозру в організації грального бізнесу

Волинян запрошують також звітуватися про доходи в режимі online, наголошуючи, що подати річну податкову декларацію про доходи за 2019 рік без візиту до державної податкової інспекції можна легко та просто зі свого персонального комп’ютера. Для цього треба скористатися сервісом ДПС Електронний кабінет.

Кожен декларант через електронний сервіс в Електронному кабінеті може самостійно сформувати декларацію з вже частково заповненими даними. На підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна, що містяться у базах ДПС, громадяни мають можливість без помилок заповнити і подати декларацію про доходи.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити