image
 |  4 11 Грудня 2018 | 21:43

Волинян попереджають про погіршення погодних умов: випаде до 10 сантиметрів снігу

З 12 грудня 2018 року в Україні очікують погіршення погодних умов. Це пов’язано з циклоном, що рухається з Кримського півострова.

Про це повідомляє Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Відтак, українців загалом та волинян зокрема просять утриматися від далеких поїздок. Саме про це говорили сьогодні, 11 грудня 2018 року, під час  оперативного засідання штабу ДСНС під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка. До слова, у віртуальній студії філії ПАТ «Укртелеком» працював заступник голови облдержадміністрації Валентин Цьось.  

Зокрема, з 12 грудня відбудеться ускладнення погодних умов у семи областях, а в ніч на 13 – сильні опади та дощ прогнозують ще в шести областях. Так, сильний сніг, хуртовини та пориви вітру до 15-20 м/с очікують  у Чернігівській, Київській, Житомирській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях. Окрім того, вночі 12 грудня – в Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Дніпропетровській областях сильні опади у вигляді дощу. 

– Необхідна повна координація між областями і регіональними штабами. Ми затвердили план заходів щодо забезпечення координації з центральним рівнем. Керівником штабу є Укравтодор із залученням інших міністерств, ДСНС, підрозділів Нацгвардії і ЗСУ. Але, я наголошую вкотре, не потрібно чекати на рятувальників, які справляться з усіма ситуаціями. Попередньо має бути проведено роботу щодо координації між усіма областями. Голови ОДА вже визначили заступників, які координуватимуть роботу з іншими областями. Вони мають чітко прорахувати логістику і у разі необхідності – перекрити рух на автомагістралях, – зазначив Геннадій Зубко. 

Що ж стосується Волині, то вже 13 грудня на всій території області випаде від 5 до 10 см снігу. Тож, аби запобігти транспортного колапсу на автошляхах краю, волинян просять не вирушати в далекі подорожі та, за можливості, користуватися громадським транспортом. Адже найвищим пріоритетом під час складних погодних умов є безпека громадян. 

Слід додати, що напередодні під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Киричука відбулося засідання антикризового енергетичного штабу, де обговорили детальних план дій у разі погіршення погодних умов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку останнє жовте листя вкрилося білим снігом 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити