image
 |  2 12 Березня 2020 | 19:49

Волинян позбавили можливості купувати скраплений газ

На Волині – тотальний дефіцит скрапленого газу. Про це йде мова у зверненні депутатів Волинської обласної ради до Кабінету Міністрів України, народних депутатів України – волинян щодо забезпеченням населення скрапленим газом.

Проєкт звернення внесено профільною комісією, яку очолює депутат Волинської обласної ради, свободівець Юрій Цейко.

У документі обранці громади занепокоєні ситуацією, яка склалася з приводу забезпечення мешканців області скрапленим газом. Його постачання залишається проблемою на всій території України, зокрема й на Волині. На сьогодні окремі території області не газифіковані. Жителі цих населених пунктів використовують скраплений природний газ для побутових потреб, перш за все, для приготування їжі.

В області припиняють свою роботу територіальні дільниці, в яких функціонує газова служба, що забезпечує технічне обслуговування та ремонт газобалонних установок. Одержати термінову кваліфіковану допомогу у разі потреби тепер стало неможливим, що в свою чергу може призвести до нещасних випадків. З огляду на це, зростає соціальна напруга серед мешканців.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про організацію та проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу» № 570 від 16 жовтня 2014 року, закупівля підприємствами об’ємів скрапленого газу для подальшої реалізації населенню відбувається на спеціалізованих аукціонах з купівлі – продажу скрапленого газу, який проводиться щомісяця.

Реалізацію скрапленого газу на території Волинської області здійснювало ДП «Івано-Франківськ-Пропан» та ТОВ «Укр Балон Постач». Однак, спеціалізований аукціон з продажу скрапленого газу для потреб населення з вересня 2019 року не проводився. Тому підприємства, які реалізовують скраплений газ на території Волинської області, не мали можливості здійснити закупівлю необхідних обсягів скрапленого газу, а залишки з попередніх аукціонів вже повністю реалізовано.

Враховуючи вищевикладене, депутати Волинської обласної ради, звернулися з проханням до уряду та народних депутатів вжити заходів щодо регулярного проведення спеціалізованих аукціонів з продажу скрапленого газу для потреб населення, що дасть змогу вирішити проблему забезпечення людей цим видом палива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обливали водою та розсолом з риби: які методи застосували підприємці у Луцьку для боротьби з муніципалами? (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити