image
 |  20 5 Вересня 2020 | 19:36

Волинянам не потрібно готуватися до послаблення карантину: чому?

Місто Київ та 17 областей України не відповідають мінімальним вимогам для пом’якшення карантину, запровадженого через пандемію. Серед них - і Волинь.

Мінімальним вимогам МОЗ відповідають Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська та Херсонська області, - повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

Як зазначається, показники захворюваності і заповнення ліжок у лікарнях для пацієнтів з COVID-19 перевищено у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській та Чернівецькій областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянка поділилася трофеями з «тихого полювання» (ФОТО)

Для послаблення карантинних обмежень регіон повинен відповідати наступним критеріям:

  • кількість тестів повинно бути не менше 24 на 100 тисяч протягом 7 днів;
  • показник захворюваності за 14 днів не повинен перевищувати базовий рівень захворюваності – 40 випадків на 100 тисяч за 14 днів;
  • якщо рівень завантаженості ліжок 5 днів поспіль по всьому регіону 50% і більше, то на території всього регіону встановлюється “помаранчевий” рівень, якщо більше ніж 75% – “червоний”

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити