image
 |  2 17 Січня 2021 | 16:50

Волинянам пояснили, чим зумовлена мінімальна плата за доставку газу

У минулому році широко обговорювалось питання замовленої потужності для споживачів з нульовим споживанням. Для них у березні було запроваджено мінімальний платіж за доставку газу. Він розрахований Регулятором, виходячи з діючих норм споживання газу, встановлених Міненерго.

Про це інформує АТ "Волиньгаз".

З початку 2021 року аналогічний платіж запроваджено для тих, хто використовував газ мінімально. Так, наприклад, якщо клієнт користується тільки газовою плиткою і спожив за минулий газовий рік 15 куб. м газу, його замовлена потужність встановлена Регулятором на рівні 39 куб м на рік. Тобто, впродовж року він має сплатити доставку 39 куб. м газу.

Так само для клієнтів газорозподільних компаній, які користуються газовою плитою та колонкою. Для таких споживачів мінімальна замовлена потужність складатиме 126 куб. м газу. Тому навіть, якщо домогосподарством спожито менше 100 куб. м газу за газовий рік, потрібно буде сплатити за доставку 126 куб. м впродовж року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В останній момент схопили за ноги: у Луцьку чоловік кинувся з 9 поверху

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити