image
 |  2 28 Червня 2018 | 16:16

Волинянам розповіли про досвід львівських ОТГ у сфері медицини

Нещодавно відбувся навчальний візит на тему «Організація надання послуг первинної медичної допомоги» для представників громад із Хмельницької, Волинської та Миколаївської областей у Жовтанецьку та Давидівську об’єднані територіальні громади, що на Львівщині. 
Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, з посиланням на "Перший".
Розпочався візит із відвідин Львівського ЦРМС, де обговорили досвід та проблемні питань з впровадження реформи охорони здоров’я.
Волинська делегація складалася із головних лікарів ЦПСМД та представників ОТГ.
Вони мали нагоду дізнатися про досвід Жовтанецької ОТГ у створенні амбулаторії групової практики сімейної медицини, перетворення у комунальне некомерційне підприємство та підготовку до укладення угоди з Національної службою здоров’я України. Про це детальніше розповіли голова Жовтанецької сільської об’єднаної територіальної громади Ярослав Деркач та головий лікар КНП Мирослав Чінка.
Також відбулася презентація досвіду Давидівської сільської ОТГ у організації надання медичних послуг в громаді, зокрема, денного стаціонару в амбулаторії загальної практики – сімейної медицини. Деталі таких змін волиняни дізналися із уст голови Давидівської сільської об’єднаної територіальної громади Володимир Керицького та головного лікаря амбулаторії загальної практики - сімейної медицини Ірини Гнатів-Білик.
Найбільше присутнім під час навчального візиту сподобалася розповідь сімейного лікаря, амбулаторії загальної практики-сімейної медицини смт. Краковець Ігоря Заставного, який наголосив на важливості роботи сімейного лікаря у сільській місцевості та зміні підходів роботи з населенням у контексті реформи первинної медичної допомоги.
Радник із муніципальних послуг Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Петро Лавринюк зауважив, що в ОТГ Львівщини нешкодують про те, що вони передбали на себе надання послуг первинної медичної допомоги для громади.
«Важливо, щоб об’єдані територіальні громади розуміли свою роль у реалізації секторальних реформ і приймали активну участь у їх провадженні й не втрачали час для покращення життя членів своїх громад», - зауважив експерт.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити