image
 |  0 29 Квітня 2022 | 13:26

Волинянам розповіли, як поводитися з вибухонебезпечними предметами

Поліція Волинської області роз'яснює громадянам, що потрібно знати та як необхідно діяти, коли ви виявили вибухонебезпечний або підозрілий предмет.

Про це написали на офіційній ФБ сторінці правоохоронців. 

Уже протягом 65 днів на території України триває війна із російською федерацією. У зв’язку із цим на небезпечну знахідку можна натрапити будь де: поля, ліси, городи, руїни, тіла людей, тварин тощо.

Аби убезпечити себе та оточуючих під час виявлення підозрілого та вибухонебезпечного предмета, слід дотримуватися наступних правил:

 ✅негайно припиніть будь-які зайві дії поруч з виявленим предметом. У жодному разі не торкайтеся та не пересувайте підозрілий предмет. Тому що активувати вибухонебезпечні предмети може навіть найменший зовнішній вплив.

 ✅попередити оточуючих людей про небезпечну знахідку та відійти на максимально безпечну відстань, але не менше ніж 100 метрів;

✅слід зберігати спокій та рівновагу, намагатися не провокувати паніку. У разі необхідності надати допомогу у залишенні небезпечної зони літнім людям та дітям;

✅терміново повідомити про знахідку правоохоронців та аварійні служби за номерами 101, 102 та дати максимально детальний опис виявленого предмету і ситуації, що склалася.

Пам’ятайте, що дзвінки за номерами телефонів спеціальних служб 101 або 102 безкоштовні з будь-яких телефонів та можливі навіть за відсутності грошей на рахунку.

деталі тут: https://bit.ly/3LvzZ7p

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетний удар по Хмельниччині: ситуація у регіонах станом на 29 квітня

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити