image
 |  4 4 Лютого 2021 | 12:38

Волинянам загрожує до 12 років тюрми через наркотики

Волинська обласна прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення організованою групою у складі шести чоловік злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.

Про це інформує прокуратура Волинської області.

Слідство встановило, що члени злочинної групи на початку 2020 року налагодили виробництво у нарколабораторії амфетаміну в особливо великих розмірах та збут його мешканцям області.

Припинили їхню злочинну діяльність улітку 2020 року.

У ході проведення санкціонованих судом обшуків у приміщенні нарколабораторії, оселях та транспортних засобах членів групи було вилучено 500 г готових до вживання психотропів, гроші,одержані від незаконного промислу, складові і обладнання для виготовлення й фасування амфетаміну, мобільні телефони, банківські картки, зброю та чорнові записи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині чиновники забрали у дітей шкільний автобус (ФОТО)

Подальшу долю громадян, яких обвинувачують в організації та утриманні місця для незаконного виготовлення психотропів, придбанні й зберіганні обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин, незаконному виготовленні, зберіганні з метою збуту та збуті амфетаміну в особливо великих розмірах, незаконному придбанні й зберіганні прекурсорів та незаконному поводженні зі зброєю (ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 317, ч. 3 ст. 313, ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 1 ст. 263 КК України), вирішуватиме суд.

Зауважимо, що за вчинення таких злочинів Кримінальним кодексом України передбачено покарання до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити