image
 |  0 2 Квітня 2021 | 23:09

Волиняни б’ють на сполох через стихійні сміттєзвалища: влада розводить руками

Жителі села Зарудчі Любешівської громади б’ють на сполох через стихійні сміттєзвалища. Влада бідкається, що впоратися з цією проблемою не в змозі.

Про це йдеться на сайті Любешівської громади.

Проблема твердих побутових відходів є досить гострою у громаді, загалом як і по всій області. Особливо - стихійні сміттєзвалища. На останній із сесії селищної ради депутати озвучили про екологічну проблему несанкціонованого сміттєзвалища у селі Зарудчі.

На території колишнього колгоспу, знаходиться стихійне сміттєзвалище. З настанням весни та теплої погоди люди починають прибирати та готуватися до Великодніх свят, тож відходів у тому місці тільки більшатиме. До того ж неподалік знаходиться пасовище і невдовзі розпочнеться сезон випасу худоби. Більше того, досить частими є випадки спалювання сміття, що є особливо небезпечним. А тому зарудчани просять упорядкувати його, або ж ліквідувати, позаяк це становить небезпеку і для худоби, і для людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тренера спортшколи на Волині підозрюють у розбещенні учениці: скандал набирає обертів

Селищний голова Олег Кух зазначив, що для ліквідації сміттєзвалища, про яке йдеться, неодноразово селищною радою спрямовувалися кошти і залучається відповідна техніка. Водночас він зазначив, що наразі в селищній раді розробляються графіки щодо роботи комунальної техніки по усіх населених пунктах в частині ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ після зимового періоду. Однак це не вирішить даної проблеми до кінця, тому що люди і надалі продовжують скидати туди сміття.

Проте, вихід є, але, на превеликий жаль, селяни його ігнорують. За словами директора КП «Любешів-Комфорт-Сервіс» Сергія Фальчика, всього 4 жителів Зарудчі зголосилося заключити договір з комунальним підприємством на вивіз сміття, а це є вкрай нерентабельним та затратним для підприємства.

Безсумнівно, те що проводиться на місцевому рівні щодо вирішення проблеми відходів, має важливе значення, проте і людям не потрібно стояти осторонь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку помер чоловік, який був серед евакуйованих з інфекційної лікарні

На відміну від інших населених пунктів, які, в силу певних причин та обставин, не можна забезпечити послугою централізованого вивизення сміття, Зарудчі таку можливість має, адже знаходиться поблизу Любешова. Це ж саме можна сказати й про Любешівську Волю та В'язівне, які також є пасивними у вирішенні цієї проблеми.

Отже, покладатися виключно на комунальну службу недостатньо – вивезення побутових відходів потрібно налагоджувати спільно. Люди повинні також активізуватися, аби село заключило договори на централізоване вивезення сміття.

До слова, на сьогодні тариф для сплати за послуги ТПВ становить - 11,50 грн на члена домогосподарства. За детальною інформацією щодо укладення договору звертатися в КП «Любешів-Комфорт-Сервіс» за телефонами 3-02-10, 3-01-21.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити