image
 |  2 11 Грудня 2018 | 22:01

Волиняни «косять» від армії на заробітках за кордоном

Майже половина юнаків призовного віку або переховуються вдома, або виїжджають на заробітки за кордон чи інші області України. 

Про це розповів на оперативній нараді в Шацькій РДА військовий комісар Шацького РВК Олег Кивлюк, звітуючи про стан виконання заходів, що пов’язані з призовом на військову службу за контрактом та призовом на військову строкову службу до Збройних сил України на території району в жовтні-грудні 2018 року, - повідомляє Район. Шацьк

Загалом, за словами військового комісара, на осінній призов планувалося вивчення 282 призовників (відповідно до списків, поданих органами місцевого самоврядування). З них на даний час альтернативну службу проходить один чоловік, відстрочку за сімейними обставинами мають шість чоловік, за навчанням – 37 чоловік, для продовження професійної діяльності – три чоловіка, та 43 чоловіка, які не досягли 20-річного віку. 

На даний час оповістили лише 33 призовників. Причини такого низького рівня оповіщення, як відзначив Олег Кивлюк, є те, що велика кількість призовників перебувають на заробітках за кордоном або в інших містах України (72 особи, або 27%).  

Також значна кількість призовників переховуються за місцем проживання (89 осіб, що становить 33%). Для проходження медичного огляду прибули 69 осіб, з них завершили проходження 59. Визнані придатними 45 осіб, непридатними – 13. 

«Але є ще юнаки, котрі хочуть йти служити, та їм забороняють батьки. Хоча строкова служба у майбутньому буде корисною хлопцям, адже пріоритет при відборі на різноманітні посади надають чоловікам, які мають військову службу за плечима. Окрім того, добровольцям призовної служби можемо запропонувати службу в елітних військах, зокрема, Національній гвардії чи прикордонних військах. Тому просив би представників органів місцевого самоврядування оповістити юнаків про це. А юнаки, які мають відстрочки від строкової служби, мають принести відповідні документи чи довідки», - зазначив військовий комісар. 

Допомогти військовому комісаріату уточнити списки призовників, зокрема, зняти з військового обліку Шацького комісаріату тих осіб, котрі вже роками не проживають в районі, просив сільських голів Василь Голядинець, голова Шацької РДА. 

«Військкомат сьогодні працює нормально, але працівники не можуть знати усіх хлопців-призовників, де вони живуть і чим займаються. Просив би сільських голів допомогти навести лад зі списками військовозобов'язаних та призовників. Разом щз тим проводити належну агітаційну роботу серед них, адже в нас є хлопці, котрі розуміють важливість проходження служби в армії, і їх треба тільки підштовхнути до цього кроку», - відзначив голова РДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де на Волині найчастіше ухиляються від призову? 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити