image
 |  0 14 Травня 2021 | 20:40

Волиняни майже рік без автобусного сполучення з обласним центром та сусіднім містом (ВІДЕО)

Жителі сіл Крижівка, Луків та Незвір Луцького району просять відновити автобусне сполучення з обласним центром і містом Рожище. Автобус тут не їздить майже рік, — розповіла жителька Крижівки Любов Бойко.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Любов Бойко каже: майже рік немає автобуса, який раніше їздив на маршруті «Луцьк-Годомичі» через Крижівку, Луків і Незвір. Від села до Рожища — 17 кілометрів, до Луцька - 40.

«Раніше я добиралася за годину до Рожища, а тепер, то я на велосипеді недокручую, бо більше як 65 років, то трудно», — каже жінка.

Багатодітна мама Ірина Кордиш розказує: через село в день проїздить два рейсові автобуси «Луцьк-Маневичі» і «Луцьк-Четвертня». Сісти на них не завжди вдається.

Графік руху зараз незручний, — каже Юрій Дідич з Крижівки. Раніше, ніж в половині десятої, люди не можуть доїхати на роботу до Луцька, та й додому повертаються пізно, о 21 годині. Було б добре, щоб автобус їхав о сьомій годині, — каже чоловік.

Колективне звернення забезпечити щоденний маршрут «Луцьк-Крижівка-Луцьк» передали до Рожищенської територіальної громади. Під документом підписалося 80 людей, розповіла Світлана Приймачок.

Ситуацію прокоментував перший заступник Рожищенського міського голови Віталій Поліщук:

«Так, як повноваження з організації конкурсу по визначенню перевізників належить облдержадміністрації, ми це колективне звернення спрямували до облдержадміністрації 21 квітня. Відповіді офіційної не отримали».

Як вирішується питання транспортного сполучення між селами Крижівка-Луків-Незвір та Луцьком Суспільному пообіцяли прокоментувати у понеділок, 17 травня. Про це сказала керівниця управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації Карина Мариневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залізничне сполучення «Луцьк–Львів»: в Укрзалізниці коментарів не надали

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити