image
 |  2 5 Травня 2021 | 19:46

Волиняни організували акцію на підтримку родин зниклих безвісти в зоні АТО/ООС (ВІДЕО)

У Луцьку відбулася акція "МИ Є" на підтримку родин зниклих безвісти в зоні АТО/ООС. Під час акції було вивішено близько 70 фотографій, хлопців, які зникли в Україні.

Про це розповів Суспільному співорганізатор події Назарій Тарнавський.

Акцію організували під стінами облдержадміністрації. Тривала вона пів години.

Лучанка, учасниця акції, Катерина Хомяк розповіла, що вона єдина в Україні мама, у якої на сході України зникло безвісти двоє синів. Зникли хлопці 5 вересня 2014 року, після бою поблизу села Цвітні Піски на Луганщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал з «відкатами» на Волині: звільнених посадовців очікує суд

Старшому Володимиру тоді було 24 роки, молодшому – 20. Обоє служили в добровольчому батальйоні "Айдар". Від синів нема жодної звістки більш як шість років. Нині Катерина Хомяк розшукує їх самостійно та не вірить, що вони загинули.

Зниклими безвісти під час російсько-української війни вважаються вісьмох волинян. Суспільне поспілкувалося з родинами бійців.

За словами заступника начальника управління превентивної діяльності Нацполіції Волині Віталія Тортини, захід відвідало півсотні громадян, жодних порушень правоохоронці не зафіксували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всі шибки повилітали: окупанти обстріляли COVID-лікарню з людьми на Донеччині (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити