image
 |  2 20 Січня 2019 | 09:15

Волиняни освятили водохресну купіль у Волновасі бандерівським духом

Волиняни подарували українському храму у місті Волноваха на Донеччині ікону та покупалися в крижаній ополонці. 

Про це у Фейсбуці написав перший заступник голови Волинської облради, свободівець Олександр Пирожик.

«Спільно з побратимами з Луцької міської та Маневицької районної організацій ВО "Свобода" подарували українському храму у місті Волноваха на Донеччині величну ікону Цар Слави. Настоятель храму Миколи Чудотворця у Волновасі отець Макарій був дуже втішений цим подарунком до Водохреща, адже досі такої ікони тут не було. Пораділи також з того, що на перше Водохресне богослужіння та освячення води в новому храмі прийшла рекордна кількість прихожан - близько сотні мешканців Волновахи. Поділилися з місцевими Різдвяною благодаттю.

Другий рік поспіль освятили також воду біля Волновахи бандерівським духом з батьківщини УПА... Тих, хто купався в освяченій українськими священиками крижаній купелі, виявилось щонайменше вдвічі більше минулорічного. Нові традиції тут приживаються, українська віра і духовність утверджуються. Нехай же з отриманням Томосу українською церквою Божа благодать зійде на всю українську землю!», - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимирщина: традиційні водохресні купання у Ворчині (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити