image
 |  5 30 Червня 2019 | 17:15

Волиняни приєднались до відзначення 368-ї річниці битви під Берестечком

У селі Пляшева протягом трьох днів відзначали 368-му річницю битви під Берестечком.Традиційні заходи тривали на території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви».

Сьогодні, 30 червня Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію та панахиду за упокій загиблих українських козаків і новітніх українських героїв, які полягли за незалежність України. Богослужіння відбулось у Свято-Георгіївському чоловічому монастирі на Козацьких Могилах за участю архієреїв та духовенства з усієї України.

Після відправи Митрополит Епіфаній приєднався до урочистої ходи та покладання квітів до пам’ятника героям Берестецької битви.

Зокрема, на урочистих заходах був присутній лідер ВО «Свободи» Олег Тягнибок, разом із побратимами з Волинської та Рівненської «Свободи».

Також на урочистому мітингу презентував громаді виборчу програму об’єднаних сил націоналістів ВО «Свобода» та кандидатів-мажоритарщиків по 154 окрузі Володимира Ткачука та 22 окрузі (Луцьк) Миколу Федіка.

Після завершення офіційних заходів люди мали змогу послухати виконання українських народних пісень, скуштувати козацький куліш, придбати сувеніри та відвідати музей козацтва, що діє на території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви».

  

     

        

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити