image
 |  2 16 Березня 2019 | 10:09

Волиняни задоволені сімейними лікарями та пологовими будинками

За задоволеністю сімейними лікарями та пологовими будинками Волинь зайняла перше місце.  

Таку інформацію озвучив начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк, звітуючи про впровадження субпроекту на території області у 2018-му році.

За його словами, під час семінару в Полтаві розповіли про дослідження «Індекс здоров’я. Україна». Так, щороку група дослідників проводить незалежне оцінювання-опитування населення з метою визначення рівня задоволеності громадян медичною допомогою.

- За задоволеністю сімейними лікарями Волинь зайняла перше місце, а за задоволеністю рівнем надання медичної допомоги наша область в трійці лідерів. По співоплатах, які населення здійснює у медичних закладах, то область посіла сьоме місце. Зокрема, середня сума такої сплати на Волині становить 440 гривень. Для порівняння, то область, яка посіла перше місце, середню співоплату для громадян має 350 грн. Останні в такому рейтингу області мають найбільші суми співоплат, а саме – 1200-1300 грн. Наголошую, що це незалежне оцінювання і ми на нього ніяк вплинути не могли. Воно є у вільному доступі у мережі Інтернет. Найвищий рівень задоволеності усіма складовими системи охорони здоров’я висловили мешканці Волинської, Харківської і Херсонської областей, - розповів Ігор Степанович.

Окрім того, Волинь – єдина область, де громадяни зверталися до лікарів, до яких вони не прикріплені, чи з якими вони не підписали декларації, лише у тих випадках, коли їх сімейний лікар фізично не міг цього зробити. Тобто, з базовими проблемами вони звертались лише до своїх сімейних лікарів. Також, за результатами дослідження, у нас найвищий в державі рівень задоволеності пологовим будинком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МОЗ розповіли, скільки будуть отримувати сімейні лікарі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити