image
 |  11 14 Листопада 2020 | 13:51

Уперше: Волинянин із синдромом Дауна проводить авторські екскурсії в музеї (ВІДЕО)

Інклюзивна екскурсія відбулась у Волинському краєзнавчому музеї. Про битву під Берестечком розповів учням гімназії Богдан Кравчук.

Як повідомляє "Суспільне. Волинь", юнак із синдромом Дауна закінчив історичний факультет Волинського університету, а тепер працює науковим співробітником музею.

Богдан Кравчук першим в Україні серед людей із синдромом Дауна здобув вищу освіту. Після закінчення вишу понад рік працює науковим співробітником музею інституту післядипломної освіти. Провести нинішню екскурсію Богдана Кравчука запросили колеги з обласного краєзнавчого музею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомого луцького скульптора включили до Всеукраїнського відеопроєкту (ВІДЕО)

Історик Богдан Кравчук розповів про битву під Берестечком. Екскурсія, яку підготував - авторська. Тему доповнив презентацією на комп’ютері та експонатами з краєзнавчого музею. Хлопець захоплюється історією з дитинства.

Богдану подобається спілкування з дітьми, - розповідає мама юнака Євгенія Кінах. І екскурсії, і робота в музеї його надихають.

"Богдан усім скептикам довів, що якщо з дитиною з діагнозом синдром Дауна працювати, то певного рівня успіхів можна досягти", - каже жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихованці шкільних лісництв допомогли підготувати до зими фруктовий сад (ФОТО)

Інклюзивна екскурсія тривала пів години. Такі заходи, сказав науковець Тарас Верба, у Волинському краєзнавчому музеї проводитимуть постійно.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити