image
 |  0 17 Квітня 2019 | 09:44

Волинянин «погорів» на шахрайстві з митною вартістю автівки

Лучанин попався на шахрайстві з митною вартістю автівки.

Про це повідомляє видання Про Захід із посиланням на інформацію ГУ ДФС Львівщини.

До митного контролю в один з підрозділів Львівської митниці ДФС було подано документи на сідельні тягачі для перевезення напівпричепів "VOLVO" 2008 р.в. та "ДАФ" 2007 р.в. Згідно з товаросупровідними документами їх продавцем зазначено канадську компанію, а покупцем – одне з товариств з обмеженою відповідальністю Луцька. Вартість першого тягача 3 050 євро, другого – 3 000.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині зросла кількість антиреклами перед виборами (ФОТО)

З метою перевірки цієї зовнішньоекономічної операції було скеровано запит до митних органів іноземних держав. У відповіді зазначено, що насправді продавцем цих авто є компанія з Нідерландів, покупцями приватні особи з Івано-Франківщини та Тернополя, а вартість автомобілів – відповідно 11 500 та 9 000 євро.

Таким чином, громадянин України, перебуваючи на посаді керівника ТОВ, вчинив дії, спрямовані на неправомірне зменшення розміру митних платежів, заявивши в митній декларації неправдиві відомості щодо відправника, одержувача та митної вартості товару, та подав з цією ж метою органу доходів і зборів документи, що містять такі відомості. Несплачена сума митних платежів – 57 та 56 тис. гривень.

Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ст. 485 Митного кодексу України.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити